Servis verilmeyince köydeki öğrenciler okula gidemedi

SİVAS merkeze bağlı Yaramış Köyü'nde taşımalı sistem ile kent merkezinde eğitim gören 17 lise öğrencisi, köylerine servis gelmemesi nedeniyle okula başlayamadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Servis verilmeyince köydeki öğrenciler okula gidemedi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci kayıtlarının devam etmesi nedeniyle taşımalı sistem ihalelerinin henüz yapılmadığını ifade etti.

Kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Yaramış Köyü'nün taşımalı eğitim ile kent merkezine taşınan lise öğrencileri, köye servis verilmemesi nedeniyle okula başlayamadı. Okullarına gidemeyen öğrenciler ilerleyen günlerde devamsızlık sorunu ile karşılaşacaklarını belirterek bu duruma tepki gösterdiler.

Köy meydanında toplanan yaklaşık 30 kişi, ellerinde 'Yaramış köyünün öğrencisi var servisi yok' yazılı dövizler taşıyarak 'Köyümüze servis istiyoruz' diye slogan attı. Bu soruna bir çözüm bulunmasını isteyen öğrenci velilerinden Hasan Çırakbel, "Çocuklarımız mağdur durumda. 17 öğrencimiz var ama servisimiz gelmiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü bize, '15 gün idare edin, sonra ben size servis vereceğim' diyor. Benim idare edecek durumum yok. Bu çocuklar geçen yıl da 15 gün okula gidemediler. Artık bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi. Kasım Ceran ise, "Çocuğumu Sivas'ta bir okula kayıt ettirdim ama bu servis konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduk, kendi imkanlarımızla götürmemizi istediler. '3 hafta sıkıntı yaşayacaksınız' diye bize bilgi veriyorlar. Bizim imkanımız olmadığı için gönderemiyoruz. Biz bu çocukları 3 hafta okula göndermezsek, devamsızlık yapmış olacaklar ve sınıfta kalacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber